1. Introducere

Necesitatea dezvoltarii unui astfel de program rezida in faptul ca Romania, ca, de altfel, intreg bazinul Marii Negre, se constituie intr-un centru cultural, aflat intr-o continua schimbare. De o deosebita importanta in ceea ce priveste dezvoltarea culturii romanesti, iar, pe cale de consecinta, protejarea intereselor si drepturilor legitime ale autorilor, este colaborarea dintre oamenii de cultura din Romania. Adiacent acestor colaborari, se face simtita necesitatea identificarii si pregatirii proiectelor privind programele culturale romanesti si straine in aceasta zona, avand in vedere potentialul cultural.

Prin intermediul acestui Program se doreste oferirea unor servicii si informatii structurate profesional, ce ofera certitudinea stabilirii de contacte fructuoase, aceasta activitate constituindu-se intr-un aliat al celor ce doresc stabilirea unui parteneriat durabil.

2. Principii
  • liberul acces la informatii
  • transparenta culturala
  • realizarea evaluarii eventualilor parteneri cu probitate profesionala si morala


3. Obiective
  • informarea cu privire la mediul cultural din Romania
  • sustinerea colaborarii
  • sprijinirea procesului de dezvolatre a culturii in Romania
  • atragerea de programe si de investitii in domeniul culturii
4. Modalitati de realizare a programului

Stabilirea de contacte culturale stabilite intre partenerii straini ce isi manifesta intentia de a isi dezvolta activitatea pe teritoriul Romaniei. Organizarea de misiuni culturale ale posibilelor programe in Romania. Punerea la dispozitia oamenilor de cultura de informatii complete si competente. Realizarea unei promovari a operelor, bazata pe utilizarea informatiilor cu privire la tendintele culturale si punerea in contact a acestora. Avand in vedere larga aplicabilitate a acestui Program, atat la nivel geografic, cat si cultural, organismele prezentate in cadrul Organigramei sunt structurate pe arii de interes, in functie de acestea stabilindu-se si competenta acestora. in promovarea acestui Program se doreste constientizarea la nivelul oamenilor de cultura a necesitatii respectarii intocmai a prevederilor contractuale si legale.

In vederea eficientizarii modului in care se realizeaza aplicarea acestui Program, sunt stabilite mai multe etape.

Etapa I. Solicitanti In cadrul acesteia, sunt acumulate informatii cu privire la:

-informatii generale despre solicitant -date privind opera

Etapa II. Analizarea informatiilor In cadrul acesteia, sunt coroborate datele transmise de catre solicitanti cu cele cuprinse in baza de date, precum si cu datele ce rezulta din documentele oficiale. -culegerea datelor -verificarea informatiilor

Etapa III. Evaluarea solicitantilor

Etapa IV.Selectarea solicitantilor

Etapa V. Transmiterea datelor referitoare la acestia prin www.e-biblioteca.ro.

Etapa VI. Medierea realtiilor ce urmeaza a fi stabilite intre acestia.